Foran Itchgard hoitovoide 1 l

59,90 € 48,31 €

Tehokkaasti rauhoittava hoitovoide ärtyneelle iholle.

Yksityiskohdat

Itchgard on rauhoittava voide ärtyneelle iholle.

- sisältää yrttiuutetta
- rauhoittaa tehokkaasti ihoa
- harjaan, häntään ja iholle

Voide kesäihottuman aiheuttamaan kutinaa vastaan. Se myös lievittää ja poistaa oireita. Itchgard on maitomainen kosteusemulsio, joka lievittää nopeasti auringon ja hyönteisten aiheuttamaa kutinaa hevosen iholla, hännässä ja harjamarrossa. Valmistettu luonnonyrteistä.

Tuotteen aineet sekoitetaan voidepohjaan, kun tuotteessa on luonnollisia yrttiuutteita saattaa erien välillä olla värieroja riippuen aineosien korjuu ajasta.

Koostumus:
Oleum calendula (Kehäkukka uute), tinctura plantago (uute, joka on valmistettu Plantaco lanceolatasta), aetherum lavendula vera (Tähkälaventeli), aetherum styrax officinalis (storaksi), voidepohja.

Käyttöohje:
Hiero voidetta huolellisesti kutisevaan kohtaan.
1.viikko: 3krt/pv. 2.viikko: 2krt/pv. 3.viikko 1krt/pv. Tämän jälkeen viikossa tarvittaessa.


Tuote ei korvaa eläinlääkärin ohjeita eikä hoito-ohjeita.
Tuotteen yrttitiedot ovat vanhaa kansaperinnettä ja eivätkä korvaa lääkehoitoa.

Calendula - Kehäkukka uute
Ote yrttitarha.fi sivuilta: "Kehäkukka on ollut kansanlääkinnän tärkeä perusrohdos. Rohdoksena on käytetty lähinnä kehäkukan kukkia. Tunnetuin kehäkukan käyttötapa on ihonhoito. Keskiajalla öljyssä uutetuista kukista valmistettiin haavasalvaa sianihraan sekoitettuna. Kehäkukka nopeuttaa haavojen paranemista. Kehäkukkaa on käytetty ulkoisesti kääreinä, uutteena ja öljyvalmisteina rohtumiin ja sierettymiin, ihon kutinaan, palaneelle iholle, hyönteisten pistoihin. Kehäkukka sisältää paljon saponiineja (oleonolihapon glykosideja) ja lisäksi mm. karotenoideja, parkkiaineita, salisyylihappoa sekä eteeristä öljyä. Karotenoidit ehkäisevät tulehduksia ja edistävät ihon pintakudoksen paranemista. Niillä on myös tulehduksia parantava, sapeneritystä lisäävä ja bakteereja (varsinkin stafylokokkeja) tuhoava vaikutus."

Tinctura plantago, aetherum - tarkoittaa uutetta, joka on valmistettu Plantaco lanceolatasta
Yrttitiedon mukaan: Sen lehtiä on käytetty haavojen hoitoon antiseptisenä sekä ihon tulehduksia vastaan.

Lavendula vera - tähkälaventeli
Ote yrttitarha.fi sivuilta: "Rohdoksi kerätään kukkia ja kukkivia versonlatvoja. Vaikuttavana aineena on kasvin sisältämä eteerinen öljy, jonka tärkein yhdiste on linalyyliasetaatti. Eteerinen öljy tappaa bakteereita, ehkäisee ihotulehduksia ja edistää haavojen arpeutumista; se on ulkoisesti hyvä rohto pieniin palovammoihin, auringonpolttamiin, haavoihin ja hyönteisten pistoihin. Laventeli lisää ulkoisesti käytettynä myös pintaverenkiertoa. Muista eteeristä öljyistä poiketen laventeliöljyä voi myös levittää pienille ihoalueille (esim. hyönteisten pistoihin) laimentamattomana. Eteeristä öljyä ei saa nauttia sisäisesti"

Aetherum styrax officinalis- storaksi
Ote Medical of Ioanninan Universityn sivuilta: "Koko kasvilla on antiseptisiä, parantavia ominaisuuksia. Ulkoisesti sitä käytetään haavaumien, syyhyn hoitoon"

Lisätietoja

Lisätietoja

Tavaramerkki

Foran

Foran on irlantilainen hevosten vitamiinien ja lisärehujen valmistaja.

© 2022 Hevari Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.