Mervue Equine Co-Lix 80 ml

15,00 € 13,16 €
Ensiapu ähkyn oireisiin.

Yksityiskohdat

Huom. ei korvaa eläinlääkärin apua. 
Ähkyn oireet alkavat yleensä yhtäkkiä ja sen oireita ovat: 
Kuopiminen, hoipertelu, turvotus, hikoilu, uupumus, levottomuus, ruokahaluttomuus, juomattomuus, erikoiset asennot kuten istuminen ja venyttely, suolistoäänet, vähäinen tai/ja kuiva uloste.

Ähkyn voi aiheuttaa: 
Homeinen tai pilaantunut rehu, äkillinen muutos ruokinnassa, loiseläintartunta, erityisesti madot, puutteellinen vedensaanti, hiekan nieleminen ja sen kertyminen suolistoon, stressi, hammasongelmat, pitkäaikaiset lääkekuurit ym. 

Ensiapu: 
Nosta hevonen ylös ja kävelytä sitä. On tärkeää kävelyttää hevosta heti jos huomaa että jotain on vialla. Kävely helpotta ahdistusta sekä estää kieriskelemisen joka voi aiheuttaa suolen kiertymistä. Tämä voi myös palautta suolen normaalin toiminnan ja mahdollisesti poistaa kertyneen paineen ja saa ulostamaan. Jos kipu on liian kova, tai jos hevosen jalat ovat nurjahtaneet tai se ei pysty seisomaan paikallaan, pidä se pienellä pyöreällä aluaalle turvallisella paikalla ja odota että apu saapuu. 
Kutsu eläinlääkäri paikalle ja jää odottamaan ja auttamaan tarvittaessa nopean diagnoosin tekemisessä. 
Huom! Tukkeutuneet tai kiertyneet suolet voivat olla hengenvaarallisia ja vaatia leikkaushoitoa. Koska hevosen ähky on usein yhteydessä hevosen ruokaan tai juomaveteen, on tärkeää pitää pois kaikki vaaratekijät jotka voivat aiheiuttaa ähkyä.

Annostus: 
80ml kerta tai eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Voidaan syöttää uudestaan 4 tunnin kuluttua. Annostellaan suoraan kielen taakse hevosen tyhjään suuhun. Raikasta vettä oltava jatkuvasti saatavilla. Toipumisen jälkeen on suositeltavaa syöttää hevoselle Mervue Equine ProBio Fortea kuukauden ajan. 

Koostumus: 
Punajalava (Ulmus Rubra) pulveri, kalsium kelaatti, piikkialoe (Aloe Ferox), magnesium hydroksidi, glyseriini, merilevä. Lisäaineet per 80ml: Vitamiinit: E-vitamiini α-tocopherol 3a700 240mg. Aminohappo, niiden suolat ja analogit: Threoliini 3.3.1. 1,600mg.

Lisätietoja

Lisätietoja

Tavaramerkki

Mervue Equine

© 2022 Hevari Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.