Star Gramaanit kankaiset pikalukoilla pr

24,90 € 20,08 €

Kankaiset gramaanit pikalukoilla apuohjaksi ratsastukseen

Yksityiskohdat

Star Gramaanit on kankaiset apuohjat, joita voidaan käyttää ratsastaessa auttamaan hevosta laskemaan niskaansa ja nostamaan selkäänsä oikean muodon löytämiseksi. Ohjien päässä on metalliset pikalukot, jotka ovat kiinni ohjissa nahkaisilla vahvikkeilla. Ohjien pituus on 2,5m. Yleisin tapa kiinnittää gramaanit on pujottaa ne kuolainrenkaiden läpi ja hevosen etujalkojen välistä kiinni satulavyöhön. Ohjien mukana tulee nahkainen lenkki, jonka voi halutessaan pujottaa satulavyöhön ohjien kiinnittämistä varten. Ohjat voi kiinnittää myös suoraan satulavyöhön, mikäli satulavyöstä löytyy valmiiksi kiinnityslenkit.

Star Gramaanit ovat apuohja, jotka tulevat ratsastajan käteen samaan tapaan kuin kankiohja. Tällöin ratsastaja pääsee itse säätelemään ohjan pituutta ja vaikutusta hevoseen. Gramaaneja ei kuulu pitää liian kireällä, sillä silloin ne vetävät hevosen pään liian alas hevoselle epämiellyttävään muotoon. Gramaanien käyttöön kannattaa tutustua aluksi esimerkiksi valmentajan opastuksella, jotta apuohjaa tulee käytettyä oikein ja siitä on hyötyä sekä hevoselle että ratsastajalle.

 

Huomioithan käyttäessäsi apuohjia, että niistä on hyötyä vain oikein käytettynä. Apuohjien tulisi olla tilapäinen apuväline hevosen koulutuksessa, ei pysyvä ratkaisu.

Lisätietoja

Lisätietoja
© 2022 Hevari Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.